Saturday, April 27, 2013

Talgud

Pikakannul olid eile talgud. Tegime küttepuid. Kait arvas, et umbes 50 rummi sai puid kuuri. Täna olen igatahes justkui teerulli alt läbi käinud. Puud olid märjad, suured ja hirmus rasked.
Meil oli kolm halumasinat, lisaks lõhkus Peedu vahepeal käsitsi, sest naised jõudsid lõhutud halud kibekiirelt kuuri kanda, nii et lausa järjekord tekkis halumasinate juurde. Vahepeal hakkas ka vihma sabistama, kuid tööindu see ei vähendanud. Töö sai tehtud, pärast ka tekkinud praht koristatud. Võib julgelt öelda, et töö oli kiire ja korralik :)

Praktikal sujub kõik hästi, töötajad on mind omaks võtnud, olen ilusti sisse elanud. On juba mõned mõtted tekkinud ka lõputöö jaoks. Nimelt peame lõputöös tooma välja ettevõtte probleemid ja välja pakkuma ka lahendusi. Saan päris palju siseinfot ja mõtted järjest kogunevad.
Lisaks mõtetele kogunevad ka tegemata koolitööd. Hillari tundides ma pole juba kaks nädalat käinud, asju on ikka omajagu kuhjunud. Õhtuti vaikselt nokitsen.

Kodus on asjad niikaugel, et pool õue on puhas, pool on veel vaja rehaga üle käia. Võtsime haabasid, pajusid ja mingeid poolkahtlaseid meie jaoks tundmatuid puid (võimalik, et saared või remmelgad) maha. Jätame kasvama kased, vahtrad ja kuused. Teisel pool maja ootavad veel vanad viljapuud, ploomid ja kreegid. Kardan, et enamuse võtame kõik maha, nad juba ammu metsikud, saaki enam ei kanna. Sel aastal me veel noori viljapuid ei istuta, teeme enne platsi puhtaks. Järgmisel aastal peame aiakujunduse plaane.

Ja veel, mul on omad isiklikud märtsikellukesed :)

No comments:

Post a Comment